Keveyttä tietoähkyyn

www.etla.fi

ETLA on vuosien varrella tuottanut tuhansia elinkeinoelämää käsitteleviä julkaisuja lukuisten tutkimusten ja ohjelmien puitteissa.

Aiempi sivusto palveli tarkoitustaan, mutta se ei toiminut toivotulla tavalla kaikilla päätelaitteilla. Artikkeleiden määrä oli myös kasvanut niin valtaisaksi, että uudet julkaisut tuppasivat hukkumaan sivuston syövereihin. Ajankohtaisuuksia oli hankala korostaa, sisältöjen välinen suhde oli hataralla pohjalla ja tutkijoiden tiedot olivat myös hieman hukassa.

Projektin tavoite

Projektin tavoitteena oli freesata sivun ilmettä ja parantaa sen käytettävyyttä sekä tehdä siitä responsiivinen, jotta se toimisi tietotyöläisten tiedonlähteenä myös matkan päällä päätelaitteesta riippumatta. Tärkeä tavoite luonnollisesti oli myös se, että tutkijoiden yhteystiedot ja heidän asiantuntijuutensa olisi paremmin saatavilla.

WordPress Custom Post Type käyttöön

Isoin homma oli artikkeleiden uudelleenjärjestelyssä. Ohjelmista ja tutkimuksesta tein omiin laareihinsa WordPressin ns. Custom Post Type -sisältöä, samoin henkilöistä ja tapahtumista. Näin artikkelit-osioon jäivät vain ne, mitkä sinne kuuluvatkin: Etlan julkaisut.

Jatkossa jokainen julkaisu voidaan ylläpidossa helposti merkitä kuuluvaksi tutkimukseen, joka puolestaan on merkitty tiettyyn ohjelmaan. Se mahdollistaa sisältöjen ristiinlinkitykset relevanteista kohdista. Näin ollen loppukäyttäjän ei tarvitse ymmärtää taustalla olevaa Etlan organisaatiohimmeliä ja sen mukaan järjesteltyä sisältöä, vaan hän pääsee tietoon käsiksi riippumatta siitä, miltä tasolta hän asiaan tutustumisen aloittaa.

Lea-Maija Laitinen suunnitteli graafisen ilmeen

Lea-Maija Laitinen suunnitteli Etlan erityyppisille julkaisuille uuden graafisen ilmeen ja taittopohjat. Samojen visuaalisten elementtien avulla hän herätti eloon myös tekemäni uutta sisältörakennetta kuvaavat rautalankamallit.

Asiakkaan kommentti

Etlan näkökulmasta kokonaisvaltainen nettiuudistus oli tarpeen jo kasvavan mobiilikäytön vuoksi. Tutkimuslaitoksena haimme erityisesti selkeyttä, mutta myös modernia ilmettä ja iloa nettisivuillemme – ja sitä myös saimme. Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä: Pasin työtapa on ammattimainen, asiakasta kuunteleva ja joustava, hän osasi useimmiten aavistaa tarpeemme jopa paremmin kuin me itse. Lisäksi Lea-Maijan tuoma visuaalinen ilme miellytti meitä siinä määrin, että uudistimme samalla hänen avullaan myös kaikkien julkaisujemme ulkoasun. Arvostamme erityisesti myös tapaa, jolla Pasi on vienyt projektiamme maaliin ja ollut olennaisella tavalla mukana myös jälkikehitystyössä – tekemässä jo upeasti toimivista sivuistamme vieläkin parempia.
Tytti Sulander, viestintäjohtaja, ETLA

Kommentoi